Cum se schimbă universul muncii oamenilor ca urmare a digitalizării?
Fiecare persoană inteligentă trebuie să observe - se prefigurează schimbări majore pe piața muncii în următorii ani, digitalizarea și automatizarea tuturor proceselor economice spunându-și cuvântul, notează revista de specialitate Medium, citând pagina de blog The Cryptocurrency Consultant.
Foto: Robin Sommer publicată pe Unsplash
Evoluția muncii prin digitalizare
Evoluția pieței muncii devine o schimbare naturală prin digitalizare. Introducerea IT și a tot mai multe posibilități de aplicare a cunoștințelor informatice au ca rezultat schimbarea proceselor de muncă. Se poate cita aici principiul: IT ar trebui să se adapteze proceselor și nu proceselor la IT. Dar adesea există atât de multe avantaje pentru digitalizare. Ar fi neglijent și neînțeles să păstrăm procesele convenționale la fel. Cum schimbă digitalizarea lumea muncii? În viitor, angajații se vor confrunta cu tot mai multe schimbări de proces.
Freelanceri în loc de angajați
Din Statele Unite, puteți auzi că freelancerii lucrează acolo pe bază de proiect în diverse companii. Ei nu mențin o relație de muncă permanentă cu o companie.
În schimb, lucrează ca freelanceri pentru aceste companii. Obligația față de o anumită companie nu mai este atât de strânsă. Dacă un proiect se încheie într-o companie, un freelancer poate începe cu ușurință într-o altă companie. Acest lucru vă oferă mai multă flexibilitate în alegerea activității dumneavoastră. Puteți alege ce proiecte doriți să lucrați sau nu.
Desigur, puteți spune acum că acest lucru este mult mai incert și că nu există un venit regulat. Mai ales în SUA, este mult mai ușor să scapi de un angajat.
Ce se întâmplă atunci? Da, atunci ești scăpat de treaba ta. Ca freelancer, cu toate acestea, aveți deja baza pentru a intra rapid într-un alt proiect și nu trebuie să renunțați la salarii și beneficii.
Cum schimbă digitalizarea lumea muncii? Cred că o schimbare are loc în Germania, independent de digitalizare. În opinia mea, în viitor vor exista mai multe relații bazate pe proiecte cu freelancerii de aici, în loc de relații de muncă fixe.
Digitalizarea ar putea accelera această schimbare.
Foto: Samuel Zeller publicată pe Unsplash
Pierderi de locuri de muncă
Cu fiecare revoluție tehnologică, au existat: teama că tehnologiile avansate vor duce la necesitatea a mai puțini lucrători în companii și astfel la mai puțini lucrători.
Teama este justificată? Nu cred. Desigur, multe activități manuale pot fi automatizate de roboți și inteligență artificială. Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că angajații trebuie să facă față concedierii.
Posibilitatea modernă a automatizării înseamnă că poate fi văzută în ansamblu o prosperitate crescută. În trecut, trebuia să muncești mult mai mult, chiar sâmbăta sau chiar duminica.
În zilele noastre trăim în situația confortabilă de a lucra zilnic 8 ore de luni până vineri. Aceasta nu este o chestiune desigur, ci o realizare prin îmbunătățiri tehnologice.
Cum se schimbă lumea muncii ca urmare a digitalizării? Progresele digitale din ultimii ani au contribuit, de asemenea, la creșterea automatizării activităților.
Calculatoarele sunt din ce în ce mai capabile să preia activități umane complexe. Cred că locurile de muncă simple vor fi înlocuite cu mașini în viitor cu mereu aceleași simple.
O tendință care va continua din trecut în viitor.
Software este Regele
În opinia mea, o abilitate importantă în lumea de lucru a viitorului este de a putea gestiona bine multe soluții IT. Soluțiile software inteligente necesită competență pentru a le trata.
Doar atunci software-ul își poate dezvolta avantajul maxim atunci când utilizatorii sunt capabili să-l opereze.
Cum schimbă digitalizarea lumea muncii? Software-ul este folosit în tot mai multe domenii. Dispozitivele mobile, cum ar fi tabletele și smartphone-urile, vă permit să luați aplicații cu dvs. oriunde mergeți.
Oricine credea că IT-ul era doar pentru toți sau funcționari de birou se confruntă acum cu o schimbare. Chiar și în zonele meșteșugărești sau industriale, cineva ar trebui să poată opera software-ul și să lucreze cu acesta.
Cum schimbă digitalizarea piața muncii?
Cred că acum totul devine clar pentru toată lumea. Piața muncii urmează să sufere schimbări enorme ca urmare a digitalizării.
Ce poți face pentru a te pregăti pentru asta?
Pentru a putea utiliza software-ul și alte soluții tehnologice, ar trebui să vă educați în continuare. Fii fericit când șeful tău te trimite la formare ulterioară. Dacă nu crede că este necesar, ar trebui să încercați proactiv să obțineți educație suplimentară.
În calitate de manager sau antreprenor, ar trebui să vă preocupați și de instruirea angajaților. Vorbiți cu ei despre asta și organizați cursuri de pregătire interesante care vă vor ajuta angajații și compania să avanseze.
Ți-e teamă că angajații tăi vor părăsi compania după instruire și că ai distrus banii? Nu uitați: este mai scump să nu investiți în educația angajaților dvs. și să îi păstrați în companie.
A face față noilor tehnologii necesită curiozitate din partea ta. Nu vă închideți cu o atitudine rebelă și nu spuneți lucruri de genul: "Cine are nevoie de așa ceva, am reușit până acum fără asta"! Deci, fii deschis, cu siguranță, întotdeauna cu o evaluare sănătoasă a întregului.
Procesele schimbate au nevoie de un bun management al schimbărilor. În caz contrar, frica și respingerea pot germina foarte ușor în forța de muncă. Ca manager, asigurați-vă că modificările sunt însoțite profesional.
Acest lucru poate fi realizat și de consultanți externi care sunt familiarizați cu managementul schimbărilor. Este foarte important să sprijiniți angajații în perioadele de schimbare.Cum schimbă digitalizarea lumea de lucru? Noile tehnologii aduc în mod natural schimbări. Cu toate acestea, nu este doar o chestiune de a urmări tendințele de dragul ipotezelor.